Vi er godt i gang med Hartmanns Employment Standard

I Hartmanns har vi valgt at implementere og forankre Hartmanns Employment Standard som en faglig platform, der kan styrke vores unikke tilgang til arbejdet med mennesker. Vi er netop nu i fuld gang med Modul 2 i uddannelsesprogrammet.

Undervisning i Modul 2 i Hartmanns Employment Standard på vores kontor på Flæsketorvet i København.

Efter sommerferien igangsatte vi uddannelsesprogrammet Hartmanns Employment Standard (HES), som alle medarbejdere i Hartmanns Employment gennemgår og efterfølgende opnår en certificering i.

I september har vi taget hul på Modul 2, hvor vi arbejder med Trans Theoretical Model of Change – en teori og metode, som handler om menneskelig forandring og udvikling. TTM-modellen skal bl.a. gøre os i stand til at hjælpe vores kandidater bedst muligt og skabe de rette indsatser på de rigtige tidspunkter.

Hvorfor arbejder vi med Hartmanns Employment Standard?

På et omskifteligt arbejdsmarked er ekspertise et afgørende konkurrenceparameter og pejlemærke, ligesom faglig udvikling er en kilde til fælles trivsel i Hartmanns. Derfor har vi valgt at implementere og forankre HES som en faglig platform, der kan styrke vores unikke tilgang til arbejdet med mennesker.

Uddannelsesprogrammet Hartmanns Employment Standard løber frem til november 2015.

Hvad er Hartmanns Employment Standard?

Hartmanns Employment Standard er en evidensbaseret 'Next Practice model' for vores overordnede principper i arbejdet med kandidater og samarbejdspartnere. HES forklarer og ekspliciterer Hartmanns' menneskesyn og udgør derudover en forskningsbaseret tilgang til, hvordan vi i Hartmanns forstår menneskelig udvikling.

HES er udviklet i samarbejde med psykologer og er defineret på baggrund af medarbejder- og kundeinterviews. Programmet afspejler det menneskesyn og de evidensbaserede standarder og metoder, vi arbejder ud fra og tror på i Hartmanns.

Den ressource- styrkebaserede tilgang, som er gennemgående i HES og i Hartmanns' ydelser, betyder, at vi støtter og flytter mennesker ved at fremme eksisterende ressourcer og udvikle nye.

Hvis du vil vide mere

Kontakt Louise Dinesen, Erhvervspsykologisk konsulent, TLF: 2226 6594 eller E-MAIL: louise.dinesen@hartmanns.dk