Offentliggørelse af 'Sommerferieundersøgelsen 2014'

Hartmanns Research offentliggør i dag resultaterne af ’Sommerferieundersøgelsen 2014’, og de viser en række interessante tendenser. Blandt andet, at danske medarbejdere er 'på' i ferien. Godt seks ud af ti holder deres arbejdsmobil åben, mens hver anden svarer på arbejdsmail i ferien.

Ny undersøgelse foretaget af Hartmanns Research viser, at danskerne ikke lukker ned for arbejdet, når de går på sommerferie. Dermed bekræfter undersøgelsens resultater udviklingen i forhold til, at arbejdsliv og fritid flyder mere sammen, og at man i stigende grad er på 24/7.

Således svarer:

  • 64 pct., at de ikke lukker arbejdsmobilen i ferien
  • 52 pct., at de svarer på arbejdsmail i ferien

Tilbage står spørgsmålet, om det så har en negativ effekt, at vi er tilgængelige for arbejdspladsen i ferien. Ifølge administrerende direktør i Hartmanns, Anne-Mette Ravn, behøver det ikke at være tilfældet. Hun peger på, at undersøgelsen nemlig samtidig viser, at 83 pct. svarer, at de gearer ned med det samme eller inden for den første uge af ferien. Hun mener, at danskerne er blevet bedre til at håndtere en fritid, hvor man samtidig er tilgængelig for arbejdspladsen, fordi det i høj grad handler om, at man selv vil bestemme, hvornår man vil forstyrres.

Selv have magten

Undersøgelsen viser samtidig, at 79 pct. ikke synes, at det er i orden at blive kontaktet i ferien af sin arbejdsplads. Så på den ene side holder mange deres arbejdsmobil åben og svarer på mails, men på den anden side synes de ikke, at det er i orden at blive kontaktet af arbejdspladsen i ferien.

”Tallet tyder på, at man gerne selv vil have magten over, hvornår man må forstyrres arbejdsmæssigt i sin sommerferie, og at det netop er med til at sikre, at man alligevel kan geare hurtigt ned i ferien", udtaler Anne-Mette Ravn.

Forventningsafstem før du går på ferie

Fire ud af ti svarer ja til, at der på deres arbejdsplads er en kultur, hvor det er ok at blive kontaktet i sin sommerferie. Holdt op imod at 79 pct. ikke synes, at det er ok at blive kontaktet af arbejdspladsen i ferien, vidner det om, at det er vigtigt at få forventningsafstemt med sin arbejdsplads, inden man går på ferie.

”Min anbefaling til medarbejderne på arbejdspladserne er, at de skal være tydelige i deres forventningsafstemning med deres kollegaer og ledere, før de går på sommerferie. Fortæl hvorvidt eller hvornår du evt. må kontaktes i ferien. På den måde får du selv en bedre ferie – og dine kollegaer og din leder ved, hvad du har brug for”, siger Anne-Mette Ravn.

Se alle undersøgelsens resultater HER

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget i perioden maj-juni 2014. 470 medarbejdere i danske virksomheder har besvaret et spørgeskema anonymt.

Kontakt

For yderligere information kontakt Christine Westergaard, PR-konsulent.
TLF: 4121 1467 E-mail: christine.westergaard@hartmanns.dk