Meningsmaskinen: Ytringspligt og virksomhedskultur

Adm. dir. Anne-Mette Ravn har deltaget i programmet Meningsmaskinen på Lorry. Her debatterede hun sammen med resten af erhvervspanelet emnet 'ytringspligt om arbejdspladsen'.

Debatten i Meningsmaskinen tog udgangspunkt i en ny rapport, der viser, at to ud af tre danske sygeplejersker advarer om, at arbejdsmiljøet på sygehusene er blevet så dårligt, at det går ud over patienterne. Men sygeplejerskerne tør ikke sige fra, fordi de er bange for at miste jobbet. Hvordan får man som offentlig eller privat arbejdsplads skabt en kultur, hvor medarbejderne har lyst til at ytre sig - også om det, der er svært?

Det blev debatteret af denne uges erhvervspanel, der blandt andet talte om:

  • Hvordan sikrer en virksomhed, at der er rum til at ytre sig?
  • Hvad er fordelen ved en Whistleblower-ordning, og kan den bruges i sygehusvæsenet?
  • Er det rimeligt at benytte medierne for at blive hørt?

En ledelsesopgave

Ifølge Anne-Mette Ravn er det først og fremmest en ledelsesopgave at få skabt en kultur, hvor medarbejderne har lyst til at ytre sig. En af måderne til det er ved at skabe rum for dialog, hvor der er tid og plads til, at medarbejderne kan komme til orde.

I Hartmanns er der blandt andet indført følgende tiltag for at sikre en flad og åben kultur:

  • På de månedlige strategiske ledermøder deltager på skift to medarbejdere i 1½ time fra forskellige afdelinger.
  • En årlig ”Chef-over-cover-uge”: Hvor topledelsen er ude med praktikantskilte på og deltager i medarbejdernes arbejde – og hvor rollerne er byttet om. Dette giver indblik og stolthed og skaber uformelle dialoger.
  • Et intranet, hvor ordet er frit og ucensureret for alle – og hvor alle kan skrive frit fra leveren om dagligdags oplevelser.

I Meningsmaskinen udtalte Anne-Mette Ravn, at hun samtidig mener, at medarbejderne også har et stort ansvar for ytre sig - ikke mindst om det, der er svært. Hvis ikke tingene bliver sagt, er det vanskeligt at ændre dem.

Se hele programmet HER

Programmet blev optaget den 7. oktober 2014.