Hartmanns Academy: Er der plads til stjernerne i danske virksomheder?

I går løb Hartmanns Academy af stablen i København, og her var emnet 'Performance Culture vs. arbejdsglæde' til debat. Spørgsmål som 'mangler danske medarbejdere gnist og gejst' og 'er danske ledere for konfliktsky' var nogle af de emner, der blev livligt debatteret af panelet på scenen og gæsterne i salen.

Forinden selve debatten om, hvorvidt man kan have en præstationskultur og samtidig have arbejdsglæde blev sat i gang, havde Morten Albæk, Group Senior Vice President i Vestas, holdt oplæg om, hvorfor han mener, at det meningsfyldte arbejdsliv er nøglen til succes.

Han var blandt andet inde på, at præstationskultur og arbejdsglæde bedst kan forenes, hvis man som moderne medarbejder erkender, at det handler om at finde den perfekte ubalance. Den perfekte balance mellem arbejdsliv og privatliv eksisterer simpelthen ikke, ifølge Morten Albæk.

Hvordan skaber man plads til stjernerne?

I paneldebatten, der blev styret af tv-vært Clement Kjersgaard, blev det blandt andet debatteret, om danske ledere er for konfliktsky, og om det er derfor, at Danmark halter efter, når det gælder konkurrencedygtighed og kvalitet. De fem paneldeltagere diskuterede også, hvordan man skaber plads til stjerner i en organisation - og om vi fortsat ligger under for Janteloven. Under hele debatten var der blandt de 250 gæster i salen mange, der stillede spørgsmål til panelet.

Debatpanelet bestod af:

  • Lars-Christian Brask, Finansmand og professionelt betyrelsesmedlem
  • Ditte Vigsø, Adm. dir. i Great Place to Work
  • Steff Lykke, Nordisk HR Lead i Accenture
  • Anne-Mette Ravn, Adm. dir. i Hartmanns
  • Alfred Josefsen, bestyrelsesformand i Unicef og tidligere Adm. dir. i Irma

Se flere billeder fra arrangementet 'Performance Culture vs. arbejdsglæde' HER.