Artikel i Ingeniøren: Virksomhederne skal være bedre til at ansætte dimittender

Ingeniøren bringer i dag artiklen 'Rekrutteringskonsulent: ‘Mange virksomheder kan ikke overskue at ansætte en dimittend’. Her opfordrer adm. dir. Anne-Mette Ravn danske virksomheder til at tage et ansvar og ansætte flere dimittender.

Artiklen  'Rekrutteringskonsulent: ‘Mange virksomheder kan ikke overskue at ansætte en dimittend’ fortæller om, at mens virksomhederne de seneste år har efterspurgt flere ingeniører, har de ikke i sinde at tage chancen og ansætte uerfaren arbejdskraft, når det reelt kommer til stykket.

Den erfaring har man også gjort sig hos konsulenthuset Hartmanns, der blandt andet bistår virksomheder i at rekruttere ingeniører.

Tør ikke satse

Hartmanns oplever, at særligt små og mellemstore virksomheder ikke tør satse på at investere i de unge. Ved de seneste 65 succesfulde rekrutteringer af ingeniører, som Hartmanns har bistået, var aldersgennemsnittet på 41,6 år, og blot én dimittend var blandt dem, der blev ansat.

»Man har et ønske om, at den medarbejder, man ansætter, skal bidrage mere eller mindre fra dag ét, og det er virksomhedernes indtryk, at en nyuddannet ikke er i stand til det. Vurderingen er, at man i for høj grad skal afsætte ressourcer til at oplære og være mentorer for den nyuddannede,« siger Anne-Mette Ravn.

Læs hele artiklen HER